Information om uppdatering av serverplattform för Askås Nyhetsbrevstjänst / Sales Triggers

Enligt tidigare information har serverplattformen för Askås Nyhetsbrevstjänst / Sales Triggers migrerats till en ny och uppdaterad serverplattform med syfte att öka prestanda och driftsäkerhet. Migreringen skedde natten den 20/6 med start kl 00:00. Totala nedtiden var ca en timme, vilket var mindre än kalkylerat och därmed något vi bedömer som framgångsrikt då det rörde sig om väldigt mycket data.

Vi har efter migreringen från flera kunder, fått in rapporter om uteblivna mail, mail som kommer långt efter utskick eller att många får mailet flaggat som spam. Testningen före flytt och direkt efter flytten till den nya servern gav samma resultat i testning mot mail-test-tjänster som på den gamla servern. Vi arbetar nu löpande med att se vad som kan orsaka detta. Vår arbetsteori är att den nya plattformen inte är ”känd” hos mottagare för att skicka ut e-post i samma omfattning som den nu gör. Det ser helt enkelt onormalt ut då en server som inte tidigare skickat mail helt plötsligt skickar stora mängder mail. Detta är en övergående fas och kommer att fungera normalt.

Vi arbetar med detta löpande och informerar på denna site när ny information finns.

Uppdatering 27/6 12.30
Vissa kunder upplever fortfarande problem med fördröjda utskick. När de kommer fram verkar de inte tolkas som skräppost, vilket tyder på att servern jobbat upp sitt ”rykte”. Vi jobbar fortfarande på att lösa problemet och återkommer när mer information finns.

Uppdatering 27/6 15.50

Mailkön ser ut att hanteras korrekt nu, dock är det extremt mycket mail på kö, vilket gör att det fortfarande är en fördröjning. Vi fortsätter att övervaka systemet. Vi kommer att publicera en mer detaljerad rapport när problemet är helt löst.

Uppdatering 29/6 08.40

Hela mailkön är sedan igår eftermiddag bearbetad så nu ska det inte vara längre väntetid än normalt. Stora utskick tar fortfarande lång tid men det är ett normalt beteende.

Uppdatering 29/6 15.00

Det går fortfarande långsammare att skicka ut mail än tidigare. Mailen går dock ut nu och hamnar inte i skräpposten. Orsaken till problemet ser ut att vara att den nya versionen av mailservern inte presterar lika bra som den tidigare versionen.

Uppdatering 4/7 09.05

Nu är även problemet med hastigheten på utskicken löst. Nu är det snabbare än det var innan migreringen till den nya servern. Felet löstes måndag runt kl 16.50 och sedan dess har allt fungerat som normalt.